.

Trečioji tarptautinė šiuolaikinės skulptūros paroda MIND THE OBJECT#3 „Kabinete” Kaune

15784924_10207575207771254_1092874659_o

Gruodžio 30 d., penktadienį, 18 val. įvyks šiuolaikinės skulptūros tęstinės parodos MIND THE OBJECT#3 atidarymas projektų erdvėje „Kabinetas” (A. Mapu g. 20, Kaunas). Dalyvaujantis menininkas – Saulius Leonavičius, pristatysiantis objektą iš rinkinio „Fuck the language” (2016), sukurto bendradarbiaujant su Vida Strasevičiūte.

Šiuolaikinio meno erdvė, kurioje įprasta matyti tarpdisciplininio meno kūrinius, medijų meną, vaizdų manipuliacijas, video ir garso simuliacijas, komplikuotas, o kartais kompleksuotas koncepcijas, kviečia suklusti ties objektu, kurį galima apeiti, paliesti, aprėpti akimis ir mintimis. Parodoje meno objektas traktuojamas kaip fizinė/mentalinė kliūtis, taip atkreipiant dėmesį į patį objektą ir paverčiant jį traukos centru: objektas kaip ženklas, simbolis, nuoroda, kliuvinys.

POST galerija šiemet jau trečią kartą rengia tarptautinę tęstinę šiuolaikinės skulptūros parodą MIND THE OBJECT, šiemet plečiančią savo aprėptį – prie ekspozicijos prisijungia „Kabinetas”. Tai jau antroji šio ciklo paroda projektų erdvėje, kurioje gruodžio 17–29 d. buvo pristatyti Martyno Gaubo, Andrej Polukord, Simono Kuliešio, Alvydo Urbiečio, Dariaus Rakausko, Vėjo Aliuko kūriniai. Parodos ekspozicija sudaryta iš atviro kvietimo būdu atrinktų ir kviestinių menininkų pasiūlytų darbų. Viena pirmųjų šiuolaikinės skulptūros parodų Kaune POST galerijoje duris atvėrė 2014 m.

Projektą remia: Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Paroda veikia iki sausio 14 d.