.

„Kitchenlab“ projektas „Sodų 4“ erdvėje

kitchenlab

Vienai savaitei rugpjūčio 3-5 dienomis Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos projektų erdvė „Sodų 4“ (Sodų g. 4, Vilnius) virs laboratorija ir tuo pačiu rezidencijos erdve menininkų grupei iš Berlyno, kartu įgyvendinačiai tęstinį keliaujantį projektą „Kitchenlab“. Renginį kuruos menininkas ir kuratorius Mindaugas Gapševičius, o jo metu per tris dienas bus pristatyta eksperimentinių dirbtuvių serija, išplečianti namų virtuvės įrankių panaudojimo galimybes už įprastų ribų. Rezidenciją užbaigs rezultatų pristatymas ir tylusis aukcionas penktadienį rugpjūčio 5 d.

„Kitchenlab“ yra projektas ir kartu tai biochemijos laboratorija, įkurta TOP asociacijos, skirtos kultūros sklaidai Berlyne. Šio projekto tikslas dvipusis – tai sudarymas įrankių rinkinio, paverčiančio namų virtuvę biolaboratorija, o taip pat tai idėjos pristatymas žiūrovams, kaip namų virtuvė galėtų būti naudojama kitiems nei įprasta tikslams. Kitchenlab projektą sudaro kviestinių svečių maisto gaminimo užsiėmimai, dirbtuvės bei diskusijos, vykstančios Berlyne („>top Schillerpalais“), Stokholme („Supermarket“ meno mugė), Vilniuje („Sodų 4“), Kopenhagoje („Alt_Cph“) ir Helsinkyje („Pixelache“ festivalis). Virtuvės pavertimas laboratorija sukuria atmosferą, leidžiančią diskutuoti apie visuomenę ir jos kultūrinį palikimą, apie mokslines žinias ir fermentavimą bei distiliavimą, apie žmoniją ir visas gyvas būtybes. Šiame konktekste atsiranda galimybė ieškoti judėjimo krypties link mūsų sąmoningumo ir savęs suvokimo kaip subalansuotos ekosistemos, kurioje gyvename ir su kuria sugyvename. „Kitchenlab“ siekia suburti tuos, kam įdomu dirbti tarp meninės studijos, virtuvės ir laboratorijos, nes maisto ir laboratorijos kultūros bei meninės ir kūrybinės praktikos yra neatsiejamai susiję.

„Kitchenlab“ pakvies žiūrovus prisijungti sudalyvaujant dirbtuvėse bei pasidalinti savo žiniomis, kurios papildys nomadišką virtuvę-biolaboratoriją ir/arba būsimų įrankių rinkinių komplektaciją. „Kitchenlab“ dalį sudarys projektui sukurtų dalyvaujančių bei kitų pakviestų menininkų kūrinių rinkinys.

Dalyvaujantys menininkai: Mindaugas Gapševičius, Elizabeth McTernan, Penka Mincheva, Juan Pablo Diaz, Matthias Roth, Lina Rukevičiūtė.

Kiti dalyvaujantys menininkai: Menno Aden, Tanya von Barnau, Hanny Bayer, Silke Bartsch, Sandra Becker, Martin Dege, Ulrich Diezmann, Daniela Ehemann, Cathrine Constanse Gjelsnes, Kim Hachmann, Willem van Hest, Julia Huerter, Anja Knecht, Mirce Liljehult, Tine Lohr, Nia Pushkarova, Jakob Roepke, Carola Rümper, Berti Schilling, Vilma Šileikienė, Zuzanna Skiba, Marcos Vidal Font, Ricarda Wallhäuser, Water Tower Art Fest, Simona Žemaitytė.

Dirbtuvių programa

Trečiadienis, rugpjūčio 3 d.

16:00 Sodybų dirbtuvės (Juan Pablo Diaz)

18:30 Cianotipijos dirbtuvės I (Elizabeth McTernan)

19:30 Distiliavimo dirbtuvės (Matthias Roth)

Ketvirtadienis, rugpjūčio 4 d.

16:00 Cianotipijos dirbtuvės II (Elizabeth McTernan)

17:30 Bakterijų celiuliozės dirbtuvės (Mindaugas Gapševičius)

19:00 Jogurto dirbtuvės (Matthias Roth/Penka Mincheva)

Penktadienis, rugpjūčio 5 d.

16:00 Stiklo gamybos dirbtuvės (Penka Mincheva)

17:30 Mumifikavimo dirbtuvės (Lina Rukevičiūtė)

19:00 Rezultatų pristatymas ir tylusis aukcionas

Dirbtuvių trukmė: 4,5 val. kasdien, laikas: 16:00-20:30

Renginio kalba: anglų

Registracija į dirbtuves el. paštu lina@letmekoo.lt

Daugiau informacijos

http://www.top-ev.de/kitchenlab/

Kitchenlab

Pagrindiniai projekto rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

Organizatorius: Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga