.

Fotoparoda „KITI 5“ KKKC

Vilija_Visockiene.Lietaus_zmogus

Birželio 6 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose, Didžiojo Vandens salėje (Aukštoji g. 1/Didžioji Vandens g. 2) Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) Klaipėdos skyrius pristato fotografijų parodą KITI 5. Tradicinio projekto tikslas – pristatyti plačiosios visuomenės dar neatrastus perspektyvius fotografijos kūrėjus ir paanalizuoti jų kūrybą.

Šiais metais projekte dalyvauja trys autorės: Jurga Luca, Laura Vansevičienė ir Vilija Visockienė. Kuratorius – Darius Vaičekauskas.

Penktuosius metus iš eilės uostamiestyje vykstantis projektas, kurio misija – pristatyti mažai žinomus ar visai nežinomus fotografijos kūrėjus, šiais metais šiek tiek keičiasi. Pagrindinis projekto tikslas išlieka tas pats – suvienyti fotografijos srityje dirbančius autorius, suteikiant jiems galimybę prisistatyti parodinėje erdvėje, skatinant įsiliejimą į susiformavusias fotografijos menininkų gretas.

Tačiau, skirtingai nei ankstesniais metais, šiuokart projektas KITI 5 sudarys sąlygas ne tik pirmajai pažinčiai su jaunosiomis kūrėjomis, bet ir išsamesnei jų kūrybos apžvalgai bei analizei. Šių metų parodoje kiekviena iš projekte dalyvaujančių menininkių save ir savo kūrybą pristatys 20-čia darbų, atrinktų iš dar palyginti negausaus jų fotografijų archyvo.

Į kitą raidos etapą perėjęs projektas KITI ir toliau pristatys naujus vardus, nematytus autorių kūrinius. Šiais metais taip pat bus siekiama išprovokuoti diskusiją apie tradicinės fotografijos sampratą, atkreipiant dėmesį į Lietuvos fotografijos reiškinius, kurie nėra akivaizdūs iš pirmo žvilgsnio.

Kaip ir lig šiol vykusiuose KITI projektuose, pagrindiniai autorių atrankos kriterijai – aktyvi kūrybinė veikla ir naujumas profesionalaus meno lauke. Tai – ryškūs, ambicingi lietuvių kūrėjai, nebūtinai gyvenantys Lietuvoje, kuriantys įvairiomis technikomis bei technologijomis, skirtingomis temomis, bet būtinai kryptingai dirbantys fotografijos srityje. Projektas KITI ir toliau išlieka tolerantiška erdve jų ieškojimams ir eksperimentams. Čia galima ne tik sutikti (ir pažinti) kitaip mąstančius ir kitaip kuriančius fotografus, bet ir apčiuopti naujai besiformuojančias Lietuvos fotografijos tendencijas.

Paroda veiks iki š. m. liepos 6 d. KKKC Parodų rūmų darbo laikas – trečiadienį–sekmadienį, 11–19 val.