.

Audiovizualinis projektas „Metroscan“ Menų fabrike

Gruodžio 2 d., 20 val., Menų fabrike (Vilniuje, Lofte, Švitrigailos g. 29) pristatomas audiovizualinis projektas „Metroscan“, kurio autoriai – elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas Vytautas V.Jurgutis bei videomenininkas Vaclovas Nevčesauskas. Naujausių ir radikaliausių garso ir vaizdo technologijų pagalba buvusiame „Elfos“ fabrike jiedu pieš konceptualų posturbanistinį garsovaizdį.

Pasak kompozitoriaus Vytauto V.Jurgučio, kūrinio sumanymas susijęs su daugiaprasme žodžio „metro“ kilmės traktuote (gr. metron – matas). „Ji siejasi su metropolijos, matavimo, judėjimo ir transportavimo sąvokomis. Jos visos bus „nuskenuotos“ į labai koncentruotą garsą ir vaizdą – suspaustą didmiesčio informacinę laviną, kuri skaitmeninių technologijų pagalba perlydoma į išgrynintą estetinį rezultatą“.
Autoriai specialiai pasirinko būtent šią Menų fabriko erdvę, kuri „tiesiogiai buvo paliesta urbanistinės produkcijos situacijos“ ir kurioje išliko keli seni, bet dar veikiantys įrenginiai. Be to, ši erdvė savo didžiuliu plotu teikia galimybių projektuoti plačius video vaizdus.

Iš esmės „Metroscan“ – tai abstrakti fantazija didmiesčio tema. Kadangi abu autorius sieja polinkis į bekompromisius meninius sprendimus ir rafinuotas estetinis skonis, galima tikėtis ryškaus žingsnio į priekį lietuviško audiovizualinio meno srityje. Pasak savitą neogardo stilių propaguojančio V.V.Jurgučio, šis projektas „skirtas ir tiems, kam tiesiog mielas grynas skaitmeninis garsas ir kompiuteriu generuotas HD kokybės vaizdas“.

„Metroscan“ yra vienas iš projekto „Garsovaizdis-2“ dalių.

Įėjimas į renginį nemokamas.