.
2016    11    14

Danutės Jonkaitytės ir Eglės Gandos Bogdanienės paroda „ŠMC kavinė 1997–2002. Pažaidėt, mergaitės, ir gana“ galerijoje „Artifex“

artnews.lt

egb smc ok

Lapkričio 15 d. 18 val. VDA Tekstilės galerijoje „Artifex“ (Gaono g. 1, Vilnius) atidaroma Danutės Jonkaitytės ir Eglės Gandos Bogdanienės paroda „ŠMC kavinė 1997–2002. Pažaidėt, mergaitės, ir gana“.

Paroda „ŠMC kavinė 1997–2002. Pažaidėt, mergaitės, ir gana“ – tai penkerius metus ŠMC kavinės darbą organizavusių dailininkių Danutės Jonkaitytės ir Eglės Gandos Bogdanienės veiklos, siekiant sukurti aktyvią socialinę erdvę, kurioje diskusijoms apie kultūrą ir meną rinkosi įvairių kartų menininkai, menotyrininkai, meno gerbėjai, parodų žiūrovai ir atsitiktiniai praeiviai, prisiminimas, meninė interpretacija. Kavinėje vykdavo diskusijos, parodų atidarymai, pratęsimai, aptarimai. Vieniems čia užsimegzdavo naujos pažintys, gimdavo meninės idėjos, kiti svaigalais malšino savo nerimą ir neišsipildžiusius kūrybinius lūkesčius.

Parodoje meninėmis vizualios raiškos priemonėmis primenami ŠMC kavinės (1997–2002) kūrimo ir veiklos etapai. Taip pat eksponuojami menininkų ir menotyrininkų, kurie buvo nuolatiniai kavinės lankytojai, kūriniai, tiesiogiai susiję su kavinės veikla. Ekspoziciją sudaro Eugenijaus Cukermano, Rimtauto Gibavičiaus, Stasio Eidrigevičiaus, Vytauto Jurkūno, Ričardo Vaitekūno, Petro Repšio, Kazės Zimblytės, Algirdo Mikučio, Gražinos Kliaugienės, Danutės Jonkaitytės, Eglės Gandos Bogdanienės, Konstantino Bogdano, Valdo Ozarinsko darbai, kiti kavinės veiklą menantys dokumentai. Demostruojamos ŠMC kavinės 1997–2002 m. aplinką ir lankytojus užfiksavusios fotografijos.

Paroda veiks  iki gruodžio 3 d.