.
2008    08    31

Britams pasiūlyta išgelbėti Ticiano paveikslus

artnews.lt

Hercogas Sutherlandas, vienas turtingiausių D. Britanijos žmonių, pasiruošęs perleisti valstybei du renesanso laikų dailininko Ticiano paveikslus už šimtą milijonų svarų. Jei šios lėšos nebus surinktos, hercogas paveikslus parduos aukcione.

Kaip ketvirtadienį teigia dienraštis „The Times“, abiejų paveikslų rinkos vertė yra 300 milijonų svarų.

Pirmuosius 50 milijonų reikia surinkti iki 2008 metų gruodžio 31 dienos. Jie būtų skirti paveikslo „Diana ir Akteonas“ išsaugojimui. Šiuo metu jis eksponuojamas Škotijos nacionalinėje galerijoje Edinburge. Dar 50 milijonų britams reikėtų sukaupti per ketverius metus, ir išlaikyti paveikslą „Diana ir Kalisto“, laikinai saugomą tame pačiame muziejuje.

Škotijos nacionalinėje galerijoje rodomi 27 senųjų meistrų paveikslai iš Bridgewaterio kolekcijos, kuri priklauso hercogui Sutherlandui. Abu Ticiano darbai yra šios kolekcijos dalis. Jei britams pavyks surinkti 100 milijonų,  Bridgewaterio kolekcija galerijoje liks dar 21-ms metams.

Dienraščio šaltinis teigia, kad kultūros ministerijos sekretorius jau kreipėsi į iždą su prašymu skirti pinigų sumą pradinei įmokai. Kalbama apie 10-20 milijonų svarų.

Šaltinis: Balsas.lt