.
2017    11    09

Biolaboratorija  „Self–repair: Šlapimo stebėjimas“ menininkų dienos centre „Autarkia“

artnews.lt

Lapkričio 11 d., 19:00–22:00 val. menininkų dienos centre „Autarkia“ (Naugarduko g. 41, Vilnius) vyks biolaboratorija  „Self–repair: Šlapimo stebėjimas“.

Biolaboratorija su Alessandro Volpato

Savo sveikatos būklės stebėjimas ir supratimas šiandien yra lengvai įmanoma užduotis – galime laisvai naudotis reikiama įranga, prieiti prie viešos informacijos bei bendradarbiauti su medikais. Šioje biolaboratorijoje bus taikomas įprastas šlapimo stebėjimo metodas tiriant jį popierinėmis testų juostelėmis, kurios chemiškai reaguoja ir keičia spalvą. Pagal spalvos pasikeitimą bus gauti skaičiais išreikšti tyrimo rezultatai.

Pirmojoje biolaboratorijos dalyje visi dalyviai patikrins savo šlapimą pagal dešimt duotų parametrų ir mokysis suprasti gautus rezultatus. Bus tiriami šie parametrai: baltymai, gliukozė, ketonai, hemoglobinas, bilirubinas, urobilinogenas, acetonas, nitratai, leukocitai ir pH. Antrojoje dirbtuvių dalyje dalyviai tirs mėginių absorbcijos spektrą su savadarbiu spektrofotometru ir savadarbiu fotometru testuos optinį tankį (OD). Dirbtuvių metu atliekami procesai suteiks galimybę namie prieinamais metodais gauti tyrimo rezultatus.

Alessandro Volpato yra biologas, dirbantis laboratorijos automatizavimo srityje bei kuriantis atviro ir prieinamo mokslo sistemą. Jis domisi bendruomenių sujungimo būdais bei tarpdisciplininio ir prasmingo bendradarbiavimo skatinimu.

Atsakomybės apribojimas

 Visas šių dirbtuvių turinys sukurtas ir pateikiamas tik informaciniais bei meno tikslais. Dirbtuvių turinys neskirtas naudoti vietoje profesionalios medicininės konsultacijos, diagnostikos ar gydymo. Jei turite su savo sveikata susijusių klausimų, visuomet kreipkitės į profesionalius medikus. Niekuomet neignoruokite ir nedelskite pasinaudoti profesionalų patarimu dėl bet kokios informacijos, kurią sužinojote šių dirbtuvių metu. Organizatoriai nerekomenduoja ir neatsako už testus, produktus ir procedūras, naudotus dirbtuvių metu, ar per jas išsakytas nuomones ar pateiktą informaciją. Tolimesnis bet kokių dirbtuvių metu pateiktų žinių naudojimas yra visiška dalyvių ir visų besidominčiųjų atsakomybė.

Self–repair

Ši biolaboratorija yra projekto Self–repair (liet. „savęs pagerinimas“) dalis, sumanyta ir įgyvendinama Mindaugo Gapševičiaus. Self–repair – tai nuoroda į netradicines neapgalvotas ar neišspręstas situacijas, taip pat užuomina į nefunkcionuojančias sistemas, daugiausia siejamas su gyvais organizmais. Projektas Self–repair tiria galimybes nustatyti ir „pataisyti“ savo organizmą pasitelkiant prieinamą informaciją ir konsultuojantis su kvalifikuotais specialistais. Self–repair taip pat tiria eksperimentus, kurie šiuo metu gali būti netoleruojami visuomenėje ar net laikomi neetiškais.

Dalyvavimas nemokamas, su patvirtinta registracija el. paštu o-o@o-o.lt iki lapkričio 11 d. Dalyviams reiktų atsinešti savo šlapimo mėginį.

Renginys vyks anglų kalba.

Renginį organizuoja Institutio media. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

http://howto-things.com/