.
2015    02    17

Aušros Andziulytės ir Aušros Barzdukaitės-Vaitkūnienės paroda Kauno Paveikslų galerijoje

artnews.lt

dvi ausros plakatas

Vasario 20 d., penktadienį, 17 val. Paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16, Kaunas) įvyks Aušros Andziulytės ir Aušros Barzdukaitės-Vaitkūnienės parodos „Dvi Aušros“ atidarymas.

Parodoje pateikiami kūriniai, išimtinai atlikti ant popieriaus, įvairiomis technikomis ir technologijomis. Tai individualios menininkių pažiūros, atsirandančios dėl skirtingų požiūrių ir pasaulio patirties aplinkybių.

„Mes esame apribotos Vakarų kultūros modelio ir vadinamosios „lūžio kartos“. Kaip menininkės nuolatos reaguojame į išorinio pasaulio įvykius, aplinkos iššūkius ir kaitą. Tai ir brandina mūsų vidines patirtis, kurias grąžiname išoriniam pasauliui. Tačiau ar pasaulis tikrai yra stabilus ir ar kartais jis neslepia savyje dar daug „paralelinių“ pasaulių? Štai kur klausimas! Darbai ant popieriaus pagal „neįpareigojantį“ atlikimą suteikia puikias sąlygas šiam klausimui gvildenti. Niekas geriau ir greičiau negali vystyti „minties plastikos“ nei tokio pobūdžio kūryba“, – teigia parodos autorės.

Darbai ant popieriaus – lyg tarpinė stadija ar būsena, kuri galbūt padeda subręsti būsimiems paveikslams. Tai lyg idėjų fiksavimas, plastika išsakytų minčių dienoraščiai. Tačiau iš pirmo žvilgsnio trapūs, neįpareigojantys išsaugoti darbai gali būti visiškai savarankiški, išbaigti kūriniai.

Turėdamos daug aspektų, įgaudamos skirtingus stilius, išraiškas, menininkės provokuoja žiūrovą lyginti, ieškoti bendrų mąstymo taškų ar visai skirtingų manifestacijų.

Parodos pavadinime „Dvi Aušros“ užkoduotas ekspozicijos spektras – nuo konkrečių figūratyvumo tendencijų iki abstrakčių idėjų apie mus supantį pasaulį.

Paroda veiks iki kovo 22 d.