.
2014    10    30

Aurelijos Maknytės paskaita „Radau + parodžiau = sukūriau?“ Vilniaus „Prospekto fotografijos galerijoje“

artnews.lt

maknyte

Spalio 30 d., ketvirtadienį, 17.30 val. „Prospekto fotografijos galerijoje“ (Gedimino pr. 43, Vilnius) vyks menininkės Aurelijos Maknytės paskaita  „Radau + parodžiau = sukūriau?“.  Tai yra penktasis susitikimas iš paskaitų apie fotografiją ciklo „Prospekto fotografijos galerijoje“.

Radau + parodžiau = sukūriau?

Ready made sąvoka, į meno istoriją įžengusi su M. Dushamp’o kūrybinėmis strategijomis, fotografijoje tapo aktuali gerokai vėliau. Galbūt todėl, kad pati fotografija, kaip meno pasaulio reiškinys, ilgai ir kantriai įrodinėjo savo teisę būti pilnaverčiu kūrybos įrankiu? Dabar jau retas abejos, ar fotografija – menas. Tačiau kas nutinka su fotografija, kai ji naudojama kaip „rastas daiktas”? Ar tokiam „daiktui” kūrinio dvasią įkvepia menininkas, o iki tol ji tebuvo popierėlis su vaizdu? O gal visa fotografija tėra „ready made”, nes menininkas nufotografuoja tai, ką randa? Rasta fotografija, tapusi kūrybinio projekto turiniu, visada kels daugiau klausimų, nei atsakymų.

Paskaitoje, pasitelkiant įvairių fotografinių projektų pavyzdžius, bus bandoma rasti atsakymus į klausimus arba sukurti daugiau klausimų.

Taip pat bus galima susipažinti su paskaitos vakarą veikiančiais dviem A. Maknytės projektais, kuriuose ji naudoja fotografiją kaip „ready made”. Tai „Meno istorija pagal tėvą” bei nuolat kuriamu ciklu „Burning slides”. Projektą „Burning slides” galės papildyti kiekvienas paskaitos klausytojas, ugnimi sukurdamas savą projekto skaidrės versiją.

 

Kitos paskaitos:

Lapkričio 6d., 17.30 val. Marija Drėmaitė. Architektūra ir fotografija.
Lapkričio 20 d., 17.30 val. Jolita Mulevičiūtė. Grafas Stanislovas Kazimieras Kosakovskis ir XIX a. fotografija.
Gruodžio 4 d., 17.30 val. Nerijus Milerius.

Paskaitų ciklą dalinai remia Vilniaus miesto savivaldybė.

Prospekto fototografijos galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius.
Darbo laikas: II – V 12-18 val., VI 12-16 val.