.
2012    08    22

Audronės Petrašiūnaitės kūrinių peržiūra MMC

artnews.lt

Rugpjūčio 22 – rugsėjo 4 dienomis MMC biuro patalpose (Literatų g. 8 ) pristatoma naujausių tapytojos Audronės Petrašiūnaitės kūrinių peržiūra.

„Tapyba yra būdas gyventi ir būti santaikoje su savimi ir pasauliu. Tapyti yra kaip kvėpuoti, stovėti lietuje, eiti per sniegą, žvelgti pro langą, akimis glostyti mišką“,- yra sakiusi Audronė Petrašiūnaitė.

Galbūt tai šie žodžiai yra raktas į nuolatinio šios menininkės kūrybos kitimo klausimą. Petrašiūnaitės kūryba niekada nestovi vietoje. Čia ji – melancholiška perregimų spalvų magė ir gamtos ir saves apmąstytoja, apsupta
asdienių senų rakandų ir mylimų kačių. Čia ji – dailės istorijos interpretatorė, teptuku ir dažais besikalbanti su didžiųjų Vakarų dailininkų kūryba. Čia ji – laisve, pasitikėjimu ir energija besižavinti moteris, svajojanti apie mėsos suknelę kartu su Lady Gaga.

Modernaus meno centras, kurio tikslas sukaupti reprezentatyvų modernaus ir šiuolaikinio Lietuvos vaizduojamojo meno nuo 1960-ųjų iki šių dienų fondą ir padaryti jį prieinamą visuomenei, nuo šiol rengia atviras kūrinių peržiūras. Per keletą gyvavimo metų spėjome sukaupti apie trijų tūkstančių profesionalaus meno (tapybos, grafikos, fotografijos, videomeno, skulptūros) kūrinių kolekciją, kuri buvo prieinama tik virtualioje MMC galerijoje. Nuo šiol jos fragmentus, naujai įsigyjamus kūrinius galima pamatyti gyvai.

Ekspozicija atvira lankytojams I-V nuo 10 iki 18 val.