.
2016    08    23

Atvira diskusija „Built | Unbuilt” ŠMC skaitykloje

artnews.lt

built_unbuilt

Rugpjūčio 26 d. 18 val.  ŠMC skaitykloje Rupert kviečia į atvirą diskusiją „Built | Unbuilt” (liet. „Pastatyta | Nepastatyta”) apie kūrybos nerealizuotumą, nepabaigtumą keturių tarpdisciplininių menininkų projekto ‘Unbuilt’ kontekste, kurį bandant įgyvendinti susiduriama su meninio bendradarbiavimo sunkumais. Šie sunkumai tuo pačiu tampa paties projekto tyrimo lauku. Dalyvavimas renginyje nemokamas, taip pat vaišinsime gėrimais ir užkandžiais!

‘Unbuilt’ (liet. „Nepastatyta“) – nesusistemintas kūrybinis procesas tarp keturių skirtingų meno disciplinų kūrėjų: architekto Thomo Tsango, menininko Larso Laumanno, kompozitorės Cecilios Lopez ir poetės Natalie Diaz. Sunkiai ieškodami bendrų meninių sąlyčio taškų, bet tuo pat metu palaikydami vienas kito kryptį, jie apžvelgia ir analizuoja nerealizuotų architektūrinių struktūrų grožį – vaizduotės ir ambicijų prigimtį – neįgyvendintuose planuose. Šie kūrybiniai santykiai suformuos ateities archeologinį artefaktą, nes jis dokumentuoja kūrybos procesą, kuris niekada netaps išbaigtas.

Viena iš ‘Unbuilt’ projekto dalių – prezentacijų ir diskusijų serija, vyksianti Vilniuje (LT), Rygoje (LV) ir Narvoje (EST). Pirmoji prezentacija įvyks rugpjūčio 26 d., Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje. Pirmoje renginio dalyje pavadinimu ’Built’ menininkai pristatys savo užbaigtus individualius darbus, apmąstydami juos santykyje su ‘Unbuilt’ kolaboracija. Po šios vyks antroji renginio dalis ‘Unbuilt’ – atvira diskusija, vedama Rupert direktorės Justės Jonutytės, publikos ir kviestinių svečių, kurie kviečiami įsitraukti į dialogą skirtingomis perspektyvomis viena tema – apie projektus, kurie buvo ar yra pradėti, bet nepabaigti.

Po prezentacijų ir diskusijų dalį vyks paroda trijuose Baltijos šalių miestuose – rugsėjį Rygoje, lapkritį Narvoje ir gruodį Vilniuje. Bus paskelbta publikacija apie ‘Unbuilt’ projektą, kurioje bus pateikiami vietinių architektų, dizainerių ir menininkų interviu, perspektyva projekto tema.

Renginys organizuojamas edukacijos, rezidencijų ir parodų centro Rupert.

Renginio partneriai:
The Nordic – Baltic Mobility programme for Culture
Meno rezidencija vilnius.nyc
Šiuolaikinis Meno Centras