.
2011    03    14

Arvydo Žalpio paroda „ŽALIA-2 (2-asis laiškas kolegai Andreas‘ui Pytlik‘ui)“ Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėje „+“

artnews.lt

 

Kovo 17 d., ketvirtadienį, 18 val. Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėje „+“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma  Arvydo Žalpio kūrybos paroda „ŽALIA-2 (2-asis laiškas kolegai Andreas‘ui Pytlik‘ui)“.

2010-aisiais Arvydas Žalpys galerijoje MJ studija Kaune pristatė parodą „ŽALIA (laiškas kolegai Andreas‘ui Pytlik‘ui)“. Šįkart parodoje  „ŽALIA-2“ greta pirmoje ekspozicijoje rodytų darbų pristatomi ir naujai sukurti objektai bei videoinstaliacijos.

Anot menotyrininkės Aušros Martinkutės, ištikimas koncepcijai, provokuojantis bei neįprastais sprendimais stebinantis Arvydas Žalpys parodoje ŽALIA žiūrovų dėmesiui pateikė fotografijas bei video darbus. Jei prieš penketą metų parodoje Bilietas į vieną pusę galėjome stebėti socialinę fotografiją, kur menininkas, išsakydamas savo pilietinę poziciją, „pirštu baksnojo“ Kauno miesto skaudulius, tai parodoje ŽALIA mes matėme konceptualią fotografiją, kurios, kaip ir video darbai, susieti ne tik su ŽALIA, bet ir su kolegos vokiečių menininko Andreas‘o Pytlik‘o siunčiama žinute.

Kaip teigia pats A. Žalpys, paroda ŽALIA – tai viešas bendravimas tiek su menininku, tiek su visuomene apie Andreas‘ą Pytlik‘ą, Žalia tematika kuriantį tapybos, instaliacijos bei video darbus. Laišką kolegai galima įdėti į voką ir išsiųsti paprastuoju paštu arba elektroniniu būdu. Tačiau galima išsiųsti ir kitokį laišką: laišką – parodą. Atvirą laišką, kurį skaitys ir visuomenė.

Paroda ŽALIA-2 (2-asis laiškas kolegai Andreas‘ui Pytlik‘ui) tai ne tik dar viena žinutė kolegai. Kartu tai ir klausimas žiūrovui – kas Jums yra ŽALIA? Kiekvieno pasąmonėje glūdintys archetipai verčia mus mąstyti panašiai, tačiau kiekvienas iš mūsų turime ir savo individualią patirtį, kuri mus išskiria iš masės ir mūsų asociacijos tam tikra tema tampa individualios. Todėl visuomet įdomu savo patirtį praplėsti, sugretinti ir palyginti – galbūt ŽALIA ne visada žalia?

Paroda veiks iki balandžio 2 d.