.
2013    06    26

ARTVILNIUS'13 atidarymo metu bus paskelbti mugės nominacijų nugalėtojai

artnews.lt

artvilnius_2013
Šiandien, birželio 26 d. 18 val., atsidarančioje ir ketvirtą kartą vyksiančioje šiuolaikinio meno mugėje ARTVILNIUS’13 vėl bus apdovanoti geriausi menininkai ir galerijos. Iš viso įsteigta 10 nominacijų: 8 iš jų geriausioms galerijoms ir geriausiems  kūrėjams bus įteiktos pirmąją mugės dieną, žiūrovų prizo laimėtojas paaiškės baigiantis mugei.

Kaip teigia ARTVILNIUS’13 vadovė Diana Stomienė, iš daugybės menininkų, galerijų ir kūrinių atrinkti geriausius patikėta kompetentingai komisijai, nes tai iš tiesų nelengvas uždavinys, o būti pastebėti nori ir tikisi visi dalyviai.  Šiemet Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksianti meno mugė užima 12 000 m² plotą, kuriame prisistato 50 meno galerijų iš 11 pasaulio šalių. Daugiausiai menininkų pristato galerijos iš Portugalijos, Italijos, Prancūzijos.

Kartu mugėje vėl vyksta tradicine tapusi didelio formato skulptūrų ir instaliacijų paroda „Takas“, kurioje bus galima pamatyti Vlado Urbonavičiaus, Kęstučio Svirnelio, Martyno Martišiaus, Mindaugo Tendziagolskio, Mariaus Skudžinsko Andriaus Ermino, Nerijaus Ermino, Algio Kasparavičiaus, Andriaus Petkaus, Rafal Piesliak kūrinius.

Lankytojų laukia ir mugės renginių programa: konferencijos, diskusijos, knygų ir filmų apie menininkus pristatymai, fotosesijos ir kt.

ARTVILNIUS’13 veiks birželio 26-30 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją rengia Lietuvos meno galerininkų asociacija.

Oficialus mugės atidarymas – birželio 26 d. 18 val.

Spaudos konferencija – birželio 26 d. 16 val. LITEXPO konferencijų salėje 5.1 (5 paviljonas, II aukštas). Žurnalistams pirmiesiems bus pristatyti mugės nominacijas pelnę menininkai ir galerijos. Aštuoni pirmieji oficialiai bus paskelbti per mugės atidarymą, žiūrovų laureatai paaiškės paskutinę mugės dieną:
1.    geriausias ARTVILNIUS’13 Lietuvos menininkas
2.    geriausias ARTVILNIUS’13 Lietuvos jaunasis menininkas (iki 35 m.)
3.    geriausias ARTVILNIUS’13 užsienio jaunasis menininkas (iki 35 m.)
4.    geriausia ARTVILNIUS’13 Lietuvos galerijos ekspozicija
5.    geriausia ARTVILNIUS’13 užsienio galerijos ekspozicija
6.    geriausias ARTVILNIUS’13 kūrinys
7.    geriausia ARTVILNIUS’13 skulptūra
8.    geriasusia ARTVILNIUS’13 instaliacija
9.    ARTVILNIUS’13 geriausia galerija išrinkta žiūrovų
10.    ARTVILNIUS’13 geriausias menininkas išrinktas žiūrovų

ARTVILNIUS’13 vertinimo komisijos pirmininkė – menotyrininkė dr. Prof. Raminta Jurėnaitė
Nariai: tapytojas prof. Arvydas Šaltenis, menotyrininkė dr. Danutė Zovienė, dailininkė prof. Laima Oržekauskienė, menotyrininkas Ernestas Parulskis.

Daugiau informacijos ir mugės programa: www.artvilnius.com