.
2013    09    02

Andriaus Ermino paroda „Žmogiškasis faktorius. Dėžė“ galerijoje „si:said“, Klaipėdoje

artnews.lt

Plakatas_erminas

Rugsėjo 6 d., penktadienį, 18 val.galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) atidaroma skulptoriaus Andriaus Ermino paroda „Žmogiškasis faktorius. Dėžė“.

Skulptorius Andrius Erminas (g. 1971) tęsia ankstesnių parodų „Žmogiškasis faktorius“ temą (nuo 2011 m. kartu su bendraautoriais Nerijumi Erminu ir Rimantu Milkintu). Darbų ciklų ašis – žmogiškasis matmuo individe, objekte, skulptūroje. Asmens sėkmingai-nesėkmingai pasirinkti ėjimai gyvenimo lentoje tampriai susiję su meno kūriniais. Menininkai apmąsto individualumo, autorystės koncepcijas.

Parodoje „Žmogiškasis faktorius. Dėžė“  pavieniai objektai organiškai jungiasi į visumą – į daugiaprasmę instaliaciją. Jungiamuoju elementu čia tampa dėžė. Dėžė – daiktas ką nors sudėti ar laikyti. Josios išorinis apipavidalinimas bei ženklinimas suteikia ribotą informaciją apie turinį. Eksponuojami objektai yra tik nuoroda į galimai dėžėje esantį, buvusį, būsiantį daiktą, nenurodant formos, paskirties ar kitos informacijos. Tai lyg žaidimas: matomas-nematomas, vidinis-išorinis. „Tarsi tatuiruotė ant kūno, kuri esti kaip užuomina apie žmogaus būdo savybes. Niekada nežinai, kas iš tikrųjų yra viduje. Kol neatidarai dėžės“, – sako parodos autorius.