.
2009    07    23

Amerika Šveicarijoje - Yann Gross paroda “Horizonville” Vilniaus fotografijos galerijoje

artnews.lt

Liepos 30 d.  Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių  g. 4, įėjimas Didžioji g. 19) atidaroma šveicarų fotografo Yann Gross paroda „Horizonville”.

Yann Gross yra jaunosios kartos fotografas, gimęs Šveicarijos provincijoje, labiausiai išgarsėjęs savo darbų serija “Horizonville”.

Šveicarijos kalnai yra nenuginčijama šios šalies ikona. Norint pasiekti idiliškai atrodančias vietas, būtina pravažiuoti Rhone lygumą, tačiau tik nedaugelis iš tiesų žino, kaip ta lyguma atrodo ir kas ten iš tikrųjų vyksta. Per slėnį nutiestas greitkelis, kurio dėka niekas net neužsuka į šią atokią vietovę.

Charakterizuojantis slėnį  industrinis peizažas iš pirmo žvilgsnio atrodo nuobodus, bet, nepaisant to, dauguma gyventojų gyvena būtent ten.

Yann Gross nutaria praleisti trys mėnesius šioje vietovėje, kuri yra tik 50 km nuo paties autoriaus namų, ir aplankyti visas sunkiai pasiekiamas vietas, keliaudamas pigiu motociklu.

Rhone slėnyje darytos nuotraukos pasakoja apie amerikietiškąją svajonę. Mitas, kurį  esame susikūrę žiūrėdami filmus, bei televiziją. Daugelis menininko nufotografuotų žmonių net nėra buvę Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau tiki, kad jie priklauso tai kultūrai, jos net nepažinodami. Toli nuo šveicariškųjų stereotipų, čia gyvenimas pilnas amerikietiškos gyvensenos simbolių, kurie mums leidžia išgyventi tobulą šios valstybės simuliaciją ar, kitaip tariant, jos muliažą.

Paroda veiks iki  rugpjūčio 29 d.