.
2015    03    15

Aido Bareikio paroda „Atkakliai įsiėdęs“ Kauno „POST“ galerijoje

artnews.lt

Vartu galerijos archyvas.Fragmentas. Aidas Bareikis

Kovo 20 d. 19 val. POST galerijoje (Laisvės al. 51A, 4 aukštas, Kaunas) atidaroma garsaus Lietuvos išeivio Aido Bareikio (g.1967) solo paroda „Atkakliai įsiėdęs“. Po ilgos pertraukos, 2014 metais Aido Bareikio kūrybą buvo pristatyta Nacionalinėje dailės galerijoje,  galerijose „Vartai“, „Artifex“, darbai taip pat eksponuoti meno mugėje „ArtVilnius‘14”, tačiau pripažinimą Lietuvoje ir užsienyje pelniusio A. Bareikio kūrybą Kauno meno mylėtojai pirmą kartą galės įvertinti tik dabar.

Niujorke gyvenantis menininkas Aidas Bareikis kuria meną iš to, ką daugelis pavadintų šiukšlėmis, tačiau niekam nebereikalingi, išmesti objektai menininkui yra įdomiausi ir inspiruoja kūrybą. Pasak A.Bareikio, kiekvienas daiktas potencialiai yra šiukšlė, tačiau, kaip greitai daiktas virs šiukšle, priklauso ne nuo materialių dalykų. Daiktams suteikta meninė, kultūrinė ar simbolinė vertė prailgina materialių objektų gyvenimą.

Kaip teigiama „Vartų“ galerijos puslapyje, A. Bareikio instaliacijose dažnai juntama entropijos, postapokalipsės būsena, kuri viena vertus simboliškai pranašauja visišką žlugimą ir nykimą, kita vertus yra didžiulis potencialas naujoms idėjoms ir naujai pradžiai. Kurdamas ekscentriškas instaliacijas A. Bareikis nori pabrėžti vartotojiškos visuomenės trūkumus ir vertybių nykimą.

POST galerija bendradarbiaudama su Vilniuje esančia „Vartų“ galerija, Lewben Art Foundation bei UPS kompanija pristato šiuos Aido Bareikio kūrinius:

Instaliacijas: Matyk, 2014,  Saulė man už peties, kai aš įžengiu į mišką, 2014, Atkakliai įsiėdęs, 2014.

Koliažų seriją: Fancy meetings, 2009.

Tekstilines kaukes: Be pavadinimo, 2014.

Paroda veiks iki balandžio 5 d.

Iliustracijoje: Aido Bareikio parodos fragmentas „Vartų“ galerijoje, Vilniuje.