.
2015    06    30

Galerijos „Emalin“ pristatoma Ali Eisa paroda „Jiems teko tai atlikti savo rankomis”

artnews.lt

Ali Eisa Final Flyer

Liepos 1 d. 18.00 – 20.00 val. Vilniaus g. 31 pasaže atidaroma Rupert rezidento Ali Eisa naujų kūrinių, sukurtų rezidencijos metu, paroda „Jiems teko tai atlikti savo rankomis”.

Ali Eisa yra Londone gyvenantis menininkas ir tyrėjas, žinomas kaip Lloyd Corporation dalininkas. Jis neseniai baigė vizualinės sociologijos magistro studijas Goldsmiths koledže Londono Universitete. Naudodamas (ne)tradicines sociologinių studijų priemones, jis siekia ištirti, išplėsti, komplikuoti ir apmąstyti „gamybos“ kultūras.

Jiems teko tai atlikti savo rankomis” pristato menininko skulptūrinius ir video kūrinius bei koliažus. Įtraukiant grupę ne meno lauko žmonių į ambicingo viešo meno projekto kūrimą, mėginama ištirti „gamybos“ esmę mėgėjiškame bei profesionaliame kontekstuose. Ali Eisa kūriniai kvestionuoja skiltį tarp meno ir ne meno objektų, patirčių ir bendruomenių, leidžiančių mums apmąstyti jų skirtumus.

Ali Eisa (g. 1987) drauge su Sebastian Lloyd Rees yra Lloyd Corporation dalininkas. 2010 m. jis įgijo vizualiųjų menų bakalauro laipsnį, o 2013 m. baigė vizualinės sociologijos magistro studijas Goldsmiths koledže Londono Universitete. Neseniai vykusios menininko parodos: „Mirror City“ (kuratorė Stephanie Rosenthal) Hayward Gallery, Londonas (2014)**; „This is Visual Sociology“, Goldsmiths, Londonas; „Austerity & The Body“, AutoItalia South East, Londonas (2014)*; „Flow“ (su Eric Bell ir Kristoffer Frick), Peles Empire, Londonas (2014)**; „Competint Temporalities“, Carlos/Ishikawa, Londonas (2013)**; „Consumme“, Henry Kinman Gallery, Londonas (2013); „When People are Silent Stones Speak“ GIG, Kopenhaga
 (2012)* ** ir „Speak“ Memory, N/V Projects, Londonas
 (2012)**.

*Personalinės parodos

**Lloyd Corporation renginiai ir parodos

Birželio 27 d. (17.00 – 20.00): Ali moderavo apvaliojo stalo diskusiją „The Politics and Practice of ‘Making’“, tai buvo Londono UCL koledže vykusios konferencijos London Conference of Critical Thought. Making’“ dalis. Koferencijos metu buvo pristatomi ir aptariami lietuvių menininkų Augusto Serapino, Elenos Narbutaitės, Viktorijos Rybakovos ir Vytenio Buroko kūriniai, bei tiesioginė korespondencija su menininke Shama Khanna. Užkandžiais ir muzika pasirūpino Rūtenė Merkliopaitė. Daugiau informacijos www.rupert.lt.

Paroda žymi tęstinio Emalin ir Rupert kolaboratyvaus projekto, derinančio komercinio meno praktiką su Rupert nekomercine rezidencijų programa, kulminaciją.

Parodą atidarys Londono menininko Neil Haas specialiai parodai sukurtas video darbas.

Paroda įsikūrusi Vilniaus g. 31 pasaže, Vilniuje. Ji bus atidaryta liepos 2 – 8 dienomis, 12-18 val ir atidarymo metu liepos 1 d. 18 val. Jei nerandate arba parodą norite apžiūrėti kitu metu, skambinkite: +447753362658 .