.
2010    12    21

„Jaunieji Rusijos fotografai 2010“ Vilniaus fotografijos galerijoje

artnews.lt

Gruodžio 22 d. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19), Vilnius) pradeda veikti fotografijos paroda „Jaunieji Rusijos fotografai 2010“, kurioje pristatomos vieno didžiausių Rusijoje kasmetinio fotokonkurso „Jaunieji Rusijos fotografai“ dalyvių ir laureatų  fotografijos.

Konkurso dalyviai – jaunieji fotografai, profesionalai ir mėgėjai, kurių amžius iki 30 metų, 2010 m. konkurse dalyvavo 311 autorių iš daugelio šalies regionų. Kiekvienas autorius galėjo pristatyti parodai po dvi fotografijų kolekcijas – serijas ar ciklus, kuriuos jungia viena tema, idėja ar vaizdavimo būdas.
Geriausio fotografijos buvo atrinktos parodai ir įvertintos žiuri dviejose nominacijose: „Meninė fotografija“ ir „Spaudos fotografija“.

Parodos dalyviais tapo jaunieji fotografai iš įvairių Rusijos kraštų, sričių ir miestų, o dešimčiai konkurso nugalėtojų buvo paskirtos 2011 metų stipendijos. Parodos premjera įvyko Nižnij Novgorode šių metų vasarą tarptautinio fotografijos festivalio „Volgos bienalė“ metu.

Paroda veiks iki 2011 m. sausio 14 d.